Glumac Alec Baldwin pucao iz filmskog oružja, ubio snimateljicu i ranio reditelja

preporučujemo

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Bladwin pucao iz filmskog pištolja i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

Nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u bolnicu u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, saopćio je ured načelnika policije Santa Fea.

– Hutchins i Souza dobili su prostrijelne rane kada je glumac i producent Alec Baldwin (68) ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski istražitelji i bio je u suzama, rekli su iz policije.

Zbog incidenta niko nije uhapšen niti je zasad podignuta optužnica. Istražitelji ispituju svjedoke, a istraga se još uvijek vodi.

Policija je oko 13.50 primila dojavu da je neko slučajno upucan na snimanju filma.

U saopćenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće uslijed nepravilnog korištenja filmskog oružja koje ispaljuje ćorke.

Policija navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrijebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja kada je došlo do ispaljivanja. Provodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Pročitajte:  Alec Baldwin tvrdi da nije povukao okidač na kobnom snimanju filma

Najnovije

Bosnalijek se oglasio o akciji SIPA-e

Nakon što je objavljeno da pripadnici SIPA-e po naredbi Suda i Tužilaštva BiH pretresaju "Bosnalijek", dok je među osumnjičenima...