LB.Profili dobili 50 novih kupaca na bh. tržištu godinu i po dana od akvizicije

Preporučujemo

Godinu i po dana nakon što je Hifa Oil kupila LB.Profile GmbH, proizvođača visokokvalitetnih PVC profla za prozore i vrata, ova njemačka kompanija je povećala prodaju za 110% dobivši 50 novih kupaca, partnera i proizvođača PVC stolarije sa kojima je ostvarena dugoročna i stabilna poslovna saradnja.

“U saradnji sa kompanijom Euro Roal koja je također firma kćerka Hifa Oil, a koja je naš ekskluzivni zastupnik za BiH i zemlje Balkana, uspjeli smo za kratko vrijeme napraviti značajan prodor na bosanskohercegovačko tržište od Velike Kladuše i Cazina, preko Teslića, Tešnja, Doboja, Živinica, Zavidovića, Zenice, Bugojna, pa do Sarajave i Mostara. Trenutno imamo više od 50 kupaca koji proizvode gotove proizvode od LB.Profila, od manjih radnji preko srednjih pa do velikih proizvođača. Ovaj uspjeh se desio zahvaljujući prije svega odličnom kvalitetu naših profila, ali i širini asortimana. Naša prodajna mreža u stanju je reagirati brzo prema krajnjem potrošaču sa raznovrsnom paletom profila, logističkom podrškom i servisom, što u konačnici čini našu ponudu konkuretnom i potpunom. U tome nam pomažu i zaista izvrsni majstori koji sa svojim znanjem i iskustvom, dobrim mašinama i dokazanim njemačkim kvalitetom LB.Profila ugrađuju prozore, vrata i druge komponente majstorski besprijekorno sa neograničenim rokom trajanja”, navodi se iz ove kompanije. 

- -

Zajedno sa partnerima u Bosni i Hercegovini za kratko vrijeme realizovano je dosta projekata počev od privatnih kuća i zgrada, pa do javnih objekata. Svi profili i sistemi imaju potrebne ateste i certifikate, što pruža kupcima prednost na tržištu.

Njemački LB.Profile dostupan je na bh. tržištu kod proizvođača PVC stolarije kao što su ZR “AMS” Konjic, MF Company Velika Kladuša, EMOX Hadžići – Sarajevo, Džaja Plast Cazin, Žaluzine style Zenica, Nova plast Tešanj, Edal Alu i PVC stolarija Živinice, Memić plast Bugojno, Almy gradnja Zavidovići, MO Life Mostar, GTR Mostar, Braća Vajić Teslić, Rolo – Mont Doboj Jug, Zeno PLAS-AL Sarajevo.

Profile već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji umjetnih profila. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namjene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile. Posjeduju ogromna iskustva, znanja i prednosti u branši ekstrudiranja u raznim sistemima PVC profila.

Na osnovu kompetentnosti na području proizvodnje i rada na ekstruderima, u mogućnosti su razvijati specifične profile na zahtjev kupaca sa visokim parametrima pouzdanosti i funkcionalnosti. Neke od konkurentskih prednosti kompanije LB.Profile su i šest razvijenih sistema za direktno brtvljenje na PVC profilima. Posjeduju 12 linija ekstrudera, kao i automatske linije proizvodnje.  

- -

                                           Nakon akvzicije u januaru 2017. godine, osim Holandije i novih kupaca u Njemačkoj, proizvodi LB.Profile ušli su i na tržišta Srbije, Kosova, Makedonije, itd.

 

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...