Golf VIII: 80% manja emisija azotnih oksida

Preporučujemo

Volkswagen će sredinom sljedećeg mjeseca predstaviti novu generaciju svog najvažnijeg modela, odnosno modela Golf čija će prodaja krenuti prije kraja ove godine.

Sada je objavljeno da će ovaj automobil dobiti čišće dizelske motore koji će imati i do 80% manju emisiju azotnih oksida u odnosu na prethodnika.

Konkretnije, ovi će dizelski motori biti opremljeni “pametnim” SCR-om (sistem katalitičke redukcije) koji značajno smanjuje razinu NOx-a u izduvnim gasovima. Iako će neki biti skeptični prema VW-ovim tvrdnjama o emisijama dizelskim motorima VW tvrdi da nova generacija 2,0-litrenog TDI Evo motora opremljenog s ovom tehnologijom ima 80% manju emisiju NOx-a u uvjetima stvarne vožnje u odnosu na svog prethodnika.

Ovaj je pogonski stroj već dostupan s osvježenim Passatom (150 KS) i vjerojatno će postati jedan od osnovnih pogonskih strojeva u ponudi Golfa VIII.

Volkswagenov novi SCR je poprilično jednostavan, a proizvođač ga objašnjava “dvostrukim doziranjem.” U osnovi koristi dva injektora AdBluea u SCR. Jedan je blizu motoru gdje temperature dostižu više od 500 °C a drugi je nešto dalje u podvožju gdje su temperature niže.

Iz VW-a poručuju da će se ova tehnologija naći u svim modelima sljedećeg Golfa koje će pokretati TDI motori, a sa ovako niskom emisijom štetnih gasova možemo lako zaključiti da dizeli još uvijek nisu rekli svoju zadnju.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...