Zakarić najbolji igrač Premijer lige BiH, Slišković najbolji trener

Preporučujemo

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem NS/FS BiH održana je u hotelu Austrija i Bosna na Ilidži.

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štab A reprezentacije BiH koji se okupili danas povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je ofanzivac Željezničara Goran Zakarić. Treneri i kapiteni klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

Zakariću je nagradu uručio predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, a igrač je izrazio zadovoljstvo zbog priznanja:

„Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene. Imao sam dobru sezonu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. Kao nagrada je uslijedio poziv u reprezentaciju i ovo večerašnje priznanje. Sretan sam i ovo je sigurno podstrek za nastavak karijere.“

Goran Zakarić je četvrti igrač koji je dobio ovu nagradu, a prije njega priznanja za najboljeg fudbalera bh. šampionata su osvajali Wagner Santos Lago, Zajko Zeba i Miroslav Stevanović.

Najbolji golman Premijer lige je, kao i prethodne sezone Kenan Pirić iz Zrinjskog. Najbliži konkurenti Piriću bili su Vedran Kjosevski (Željezničar) i Bojan Pavlović (Sarajevo).

Piriću je priznanje predao trener golmana A rerezentacije Kenan Hasagić.

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Miloš Filipović iz Zrinjskog koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Blaž Slišković iz Zrinjskog.

Predstavnik BH Telecoma Dujko Hasić je uručio nagradu za fair-play za FK Krupa.

Priznanje za doprinos promociji Premijer lige Bosne i Hercegovine dobio je Wagner Santos Lago, dugogodišnji igrač Širokog Brijega, a nagradu mu je predao Miralem Pjanić.

Nagradu za najbolju amatersku selekciju za PFS Istočno Sarajevo je uručio generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Valentina Šakotić iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po treći put osvojila bh Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Šakotić je pobijedila u konkurenciji Alise Spahić (SFK 2000 Sarajevo) i Nikoline Vujadin (Lokomotiva Brčko), a Hodžić je ostavila iza sebe kupsku kolegicu Enveru Hasanbegović, te Aidu Avdić iz Gradine.

Priznanja najboljim fudbalerkama su uručili reprezentativci Ognjen Vranješ i Vedran Kjosevski.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada, a odličje za najboljeg golmana futsala završilo je u rukama njegovog klupskog i reprezentativnog kolege Stanislava Galića.

Njima su nagrade predali drugi potpredsjednici NS/FS BiH Milorad Sofrenić i Ivan Beus.

U užoj konkurenciji za najboljeg igrača futsala bili su još Vladan Vesić (Mostar SG Staklorad) i Anel Radmilović (Centar), te golmani Bahrudin Omerbegović (Centar) i Adnan Delihasanović (Tango).

Najbolji igrač Premijer omladinske U-19 lige BiH je Ševkija Resić (Sarajevo) koji je pobijedio u konkurenciji Semira Dacića iz Željezničara i Nermina Hajdarevića iz Zrinjskog. Najbolji golman ovog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara koji je priznanje dobio ispred klupskog kolege Filipa Dujmovića, te Vojina Savića iz Zrinjskog. Njima su nagrade uručili Ibrahim Šehić i Muhamed Bešić.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...