Goražde: Ekshumirani nekompletni ostaci tri osobe

Preporučujemo

Na lokalitetu sela Gornja Bukvica, u općini Goražde, na dvije odvojene lokacije je izvršena ekshumacija pod nadzorom Tužilaštva BiH, a ekshumirani su nekompletni posmrtni ostaci tri osobe. Pretpostavlja se da je riječ o žrtvama srpske nacionalnosti ubijenim tokom proteklog rata, navode iz Tužilaštva BiH.

Nakon pronalaska, skeletni ostaci su prebačeni u kosturnicu JKP “Sveti Marko” Istočno Sarajevo, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno, utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

- -

Procesom ekshumacije na terenu rukovodio je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a učestvovali su i predstavnici Instituta za nestalе osobе BiH, ljekar sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici MUP-a BPK Goražde, javlja Anadolija.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...