Rukometni savez BiH: Gordan Muzurović podnio ostavku na mjesto direktora

Preporučujemo

Direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović je na današnjoj sjednici Upravnog odbora RSBiH podnio ostavku nakon što je naš nacionalni tim izbačen iz nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog slučaja “Nuić”.

Podsjetimo, Tomislav Nuić nije bio u zapisniku kojeg je pred sami početak utakmice između BiH i Švicarske u Tuzli napravio slovenski delegat Darko Repenšek, a koji je potpisao Gordan Muzurović.

- -

Švicarci su, nakon poraza na terenu, podnijeli žalbu koji je EHF prohvatio i kaznio naš tim izbacivanjem iz baraža za SP.

Članovi Upravnog odbora RSBiH su se jednoglasno zahvalili na dosadašnjem radu i maksimalnom angažmanu dosadašnjeg direktora reprezentacije.

Da bi se prevazišla ova situacija, UO je donio jednoglasnu odluku da se u roku od 5 dana formira koordinacijsko tijelo koje će biti zaduženo za provedbu aktivnosti muških rukometnih reprezentacija s obzirom na predstojeće aktivnosti.

Jednoglasnom odlukom Upravni odbor je imenovao Zlatu Zubac za koordinatoricu ženskih reprezentacija (U18, U16 i U14).

- -

Za predstojeći turnir „2018 IHF/EHF Women’sTrophy“ imenovan je stručni štab U18 reprezentacije. Odlučeno je da selektor bude Korenelija Rajković- Leko, a da Vladimir Suvajac bude pomoćnik. Treći član će biti imenovan u narednih 7 dana u koordinaciji sa koordinatoricom Zubac.

U međuvremenu će se po propisanoj proceduri pristupiti formiranju U18, U16 i U14.

(Index.ba)

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...