“Gospodin u humanoj misiji” skupio više od 40.000 KM Pomozi.ba fondu za oboljele bh. građane

preporučujemo

Humanitarno-sportski spektakl „Gospodin u humanoj misiji“ i utakmica između prvotimaca FK Željezničar i 100 dječaka i djevojčica okupljenih u jednu ekipu, sigurno će još dugo biti glavna tema u našoj Bosni i Hercegovini.

Na hiljade poruka podrške, na stotine dječjih osmijeha, radost, poneka suza radosnica, pregršt golova, lijepih trenutaka i još ljepših uspomena, obilježili su nedjeljnu kišnu noć svima onima koji su bili dio projekta „Gospodin u humanoj misiji“.

Neko je napisao: „Tek kada sam pogledao slike, vidio sam da je zapravo padala kiša“ i zaista je tako bilo, jer ništa nije moglo omesti dječake i djevojčice da daju sve od sebe, kako bi u humanitarne svrhe postigli pogotke i tako pomagali.

Dali su ih sedam, jedan su posvetili i našem projekt manadžeru Jasminu Ligati, koji je osmislio ovaj događaj, trčavši mu u zagrljaj, a teška srca su dopustili i Želji da postigne samo tri, a svaki od tih pogodaka, pa čak i jedna odbrana značila je da će jedan od sponzora, kojih je bilo zaista mnogo, uplatiti određeni iznos novca u fond za liječenje bh. građana Udruženja Pomozi.ba.

Danas, sa ponosom možemo reći kako je za ovaj fond, zajedničkim snagama, zahvaljujući golovima dječaka i djevojčica, golovima Želje, odbranom Zaka, prodajom karata, pojedinačnim uplatama, skupljeno više od 40.000 KM.

Pročitajte:  Udruženje Pomozi.ba osnovalo fond "Sami Ćamdžić za sretno djetinjstvo"

Hvala vam što ste pokazali vašu empatiju i pomogli onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Ovaj novac će biti transparentno potrošen kroz fond za liječenje naših sugrađana, a mi se još jednom zahvaljujemo svim našim prijateljima, svim dragim sugrađanima, koji su učestvovali u ovom projektu, kupovinom ulaznica i sponzoriranjem pogodaka, ali i dolaskom na sami događaj, kazali su iz Pomozi.ba.

Iz ovog udruženja posebno su se zahvalili školama fudbala i trenerima koji su odabrali sjajnih 100 dječaka i djevojčica za ovu utakmicu.

Pročitajte:  Kazahstanci objasnili zašto su odbili vize Zmajevima

Posebno su istakli zahvalnost igračima, te Upravi FK Željezničar, kao i svim sponzorima, a kada se saberu uplate sponzora, prihod od donatorskih ulaznica, uplata na račun i poziva na humanitarni broj 17021, donosi cifru više od 40.000 KM, sakupljenih za fond.

-Ovaj iznos mogao bi biti i veći, kada dobijemo kompletan izvještaj od svih telekom operatera za naš humanitarni broj.

Hvala vam od srca za vašu dobrotu i velikodušnost, saopštili su iz Pomozi.ba.

 

 

 

Najnovije

Škoda prekinula proizvodnju u svojim tvornicama, radnici poslani kućama

Škoda je prekinula proizvodnju u sve svoje tri tvornice u Češkoj zbog nedostatka čipova, poluvodiča te ostalih automobilskih dijelova. Ostavili...