GP BiH: Tri bh. državljanina uhapšena zbog ranijih krivičnih djela

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 7.10.2018. predali su M.Ć. (1991.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Istoga dana, pri ulasku u BiH na MGP Gradina uhapšen je S.M. (1963.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Gradiška.

- -

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča 5.10.2018. pripadnici Granične policije BiH uhapsili su Đ.B. (1962.). Bh. državljanina potraživao je Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. Predat je službenicima  Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...