Grabar-Kitarović o Izbornom zakonu : Na narodima u BiH je da se dogovore

Preporučujemo

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je na današnjoj pres-konferenciji u Zagrebu izjavila da Hrvatska smatra da se Izborni zakon BiH treba mijenjati i nadograđivati, te da hrvatskog člana Predsjedništva BiH treba da biraju Hrvati.

“Hrvatska smatra da se Izborni zakon BiH treba mijenjati i nadograđivati, te da se moraju poštivati odluke Ustavnog suda i presude Sjedić-Finci te samo načelo Dejtonskog mirovnog sporazuma, a to je jednakopravnost triju naroda. Hrvatskog člana Predsjedništva trebaju da biraju Hrvati. Na narodima u BiH je kako će se dogovoriti o tome”, rekla je Grabar-Kitarović i dodala da je na narodima BiH da dogovaraju detalje i načine na koji planiraju mijenjati Izborni zakon BiH.

- -

Aleksandar Vučić je na istu temu kratko dodao da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rado viđen gost u Beogradu sa kojim ima visok stepen saglasnosti o različitim pitanjima, ali da ne želi komentarisati izmjene Izbornog zakona BiH jer “nebi bilo fer”.

“Smatramo da Srbi i Hrvati imaju dobar odnos u BiH i ne želimo da se on kvari. Takav odnos želimo i sa bošnjačkom zajednicom”, rekao je Vučić.

(M. I.)

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...