Grad Sarajevo “deložira” Parlament FBiH iz zgrade DPO: Imaju rok od 30 dana

Preporučujemo

Odluka da Grad Sarajevo upiše u svoje vlasništvo upravnu zgradu DPO-a je nakon presuda Kantonalnog suda te Zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda u Sarajevu postala pravosnažna.

Pravobranilaštvo Grada Sarajeva je uputilo dopis Parlamentu FBiH u kojem se od njih traži da Gradu Sarajevu ustupe veći dio prostorija na prizemlju, mezaninu, trećem i četvrtom spratu.

- -

Pravobranilaštvo poziva Parlament FBiH da izvrši primopredaju prostorija u roku od trideset dana.

Također su pozvani da se u pogledu ostatka prostorija koje ostaju u posjedu Parlamenta FBiH zaključi ugovor pod kojim bi se “definisali uslovi pod kojim se predmetne prostorije koriste od strane Službe za zajedničke poslove organa tijela FBiH i Parlamenta BiH”.

Dodaje se kako će u protivnom, Pravobranilaštvo Grada Sarajevo u cilju vršenja svojih zakonskih ovlaštenja zaštite imovine i imovinskih interesa Grada Sarajevo, biti prinuđeno pokrenuti sudski parnični postupak radi predaje u posjed objekta.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...