Građani aplaudirali Skupštini Crne Gore zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici (VIDEO)

preporučujemo

Građanska inicijativa 21. maj organizovala je i danas, peti dan zaredom, mirno okupljanje građana ispred zgrade Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava u Podgorici zbog netransparentnih politika Vlade i širenja nacionalizma u Crnoj Gori, piše CdM.

Okupljeni građani su dugim aplauzom pozdravili odluku Skupštine Crne Gore da smijeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, a posebno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković je pročitao tekst usvojene Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

 

 

To je bilo prvo javno čitanje historijski važnog dokumenta koji istinski doprinosi boljem razumijevanju i pomirenju u Crnoj Gori i usmjerava društvo u pravcu prihvatanja nespornih činjenica i temeljnjih vrijednosti.

“Građanska inicijativa ’21. maj’ poziva kompletno društvo da zajednički uspostavljamo i njegujemo kulturu sjećajanja a Vladu Crne Gore da odmah započne proces integrisanja teksta i značaja Rezolucije o genocidu u Srebrenci u crnogorske obrazovne programe i udžbeničku literaturu. Građanska inicijativa ’21. maj’ poziva kompletno društvo da kroz obilježavanje predstojećeg 11. jula kao Dana Srebrenice pokažemo puno jedinstvo Crne Gore u pamćenju genocida i iskazivanju poštovanja prema žrtvama i solidarnosti prema njihovim porodicama”, kazao je Aleksandar Saša Zeković, član Savjeta GI “21. maj”.

Dio današnjeg protesta je bio posvećen jučerašnjim događajima na Cetinju.

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...