Građani Novog Grada birali članove savjeta mjesnih zajednica

Preporučujemo

Na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica Općine Novi Grad Sarajevo koji su održani jučer građani su imali priliku na 28 biračkih mjesta glasati za svoje predstavnike u savjetima mjesnih zajednica.

Od 113.333 birača sa pravom glasa na području Novog Grada glasalo je 14.155 glasača, što je 12,5 posto od ukupnog broja registriranih glasača.

- -

Izlaznost građana na ove izbore u odnosu na protekle bila je veća, a procentualno je najviše glasača izašlo u MZ „Alipašin Most –II“, gdje je glasalo 19 posto biračkog tijela.

Za članove savjeta kandidovalo se 494 kandidata, od kojih je izabrano 188 članova savjeta na mandatni period 2018-2022. godine.

Pravo da bira i da bude biran na ovim izborima imao je svaki građanin mjesne zajednice upisan u izvod iz biračkog spiska te mjesne zajednice. Rezultate glasanja na biračkim mjestima utvrdili su birački odbori i dostavili Općinskoj komisiji za izbor organa mjesnih zajednica, koja će utvrditi preliminarne rezultate i dostaviti ih na oglasne ploče u mjesne zajednice.

Općinska izborna komisija podnijet će izvještaj o provedenim izborima Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, koje će donijeti odluku o konačnim rezultatima izbora.

- -

Izbori su održani na osnovu Odluke o provođenju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području općine Novi Grad, koju je Općinsko vijeće usvojilo na 12. redovnoj sjednici, održanoj 28. decembra 2017. godine.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...