Građanski savez upozorava: Čovićev skup je priprema za plan B

Preporučujemo

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje prijetnje i govor mržnje izrečene na lažnom naučnom skupu u organizaciji HDZ, saopšteno je iz ove stranke.

Još jednom je jasno je da HDZ samo postojanje drugog i drugačije shvata kao prijetnju. Poruka koja je danas poslana demokratskoj većini u ovoj zemlji je da su manje vrijedni zato što većinu u toj većini čine muslimani.

- -

Konsocijacija HDZ-ovih dobrica ćosića je eufemizam za aparthejd i vladavinu manjine nad većinom. Pozivamo Univerzitet u Sarajevu da se ogradi od ekstremističkih stavova koje je tu iznio njihov zaposlenik Ugo Vlaisavljević.

Takozvani intelektualci koji su danas govorili na tom skuou imaju u planovima Dragana Čovića ono mjesto koje je u planovima Slobodama Miloševića zauzimao Miroljub Jeftić. Naime, provode orijentalizaciju stanovništva BiH muslimanske vjeroispovjesti u okviru priprema za provedbu ‘plana B’ koji vjerovatno uključuje upotrebu sile.

Svi oni dobronamjerni građani BiH koji do sada nisu shvatili egzistencijalni imperativ predstojećih izbora treba da konačno prihvate izbor koji se nalazi pred nama svima. Ili ćemo spriječiti Čovića da ostane u Predsjedništvu BiH ili ćemo nestati.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...