Gradonačelnik Beča uručio donaciju za sarajevsku školu OŠ Avdo Smailović

Preporučujemo

Gradonačelnik Beča Michael Häupl uručio je u srijedu, 18. aprila, u Beču ček u vrijednosti od 7.000 eura komandantu Civilno-vojne kooperacije CIMIC (Civil-Military Cooperation)  Alexandru Wolfgangu Wallingeru.

Donacija je namijenjena za školski projekat u Sarajevu. Saradnja Grada Beča i CIMIC tima odvija se u sklopu djelovanja austrijskih oružanih snaga unutar EUFOR-a.

- -

Izabrana je Osnovna škola Avdo Smailović u sarajevskom naselju Buća Potok koja je nedovoljno opremljena rasvjetom što kod djece već dovodi do slabljenja vida. Ček Grada Beča iskoristiće se za nabavku nove rasvjete i ugradnju novih svjetiljki sa rasterom.

“Dobro obrazovanje je preduslov za sretan život i mogućnost samoopredjeljenja. Za djecu se značaj škole koja dobro funkcioniše ne može izmjeriti. Grad Beč za ovakve prilike rado daje svoj mali doprinos”, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Häupl.

CIMIC djeluje u humanitarne svrhe i pomaže pri obnovi škola, bolnica ili infrastrukture koja je stradala usljed ratnih dejstava ili prirodnih katastrofa, piše radiosarajevo.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...