Gradonačelnik Prijedora se ogradio od sramotne poruke svog zamjenika povodom Uskrsa

Preporučujemo

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor oštro je osudio i ogradio se od objave svog zamjenika Žarka Kovačevića (Ujedinjena Srpska) koji je na Facebooku povodom Uskrska napisao “vatikanistima daleko lijepa kuća”.

“Ističem da izneseni stav nije i niti će biti stav Gradske uprave Prijedor, već isključivo lično mišljenje Kovačevića”, saopćio je gradonačelnik Јavor.
On je naveo da je, poštujući podjednako praznike svih građana Prijedora, iskreno i od srca uputio čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti, poželjevši im srećan Uskrs.

- -

“Kako sam jučer i naveo u svojoj čestitki, praznični dani su tu da nas ponovo podsjete na potrebu međusobnog razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti, te da svi zajedno treba da budemo na istom putu prosperiteta i izgradnje bolje budućnosti za naš grad”, navodi Јavor.

On je naglasio i da je Prijedor grad koji može da posluži kao primjer suživota, mira i tolerancije, na čemu se svakodnevno radi i zbog čega je vrlo ponosan.

Javor ipak nije naveo da li će i kako njegov zamjenik biti sankcionisan zbog ove izjave.

Podsjetimo, Kovačević je na svom službenom Facebook profilu objavio sramotan post u kojem, između ostalih, vrijeđa katolike i katoličke svećenike.

- -

“Kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtava pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati već ih se gnušam”, napisao je Kovačević.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...