Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo akte za obnovu željezničke stanice Bistrik

preporučujemo

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na današnjoj sjednici razmotrilo i usvojilo Izvještaj o radu ovog vijeća za 2019. godinu. Usvojeno je nekoliko akata i programskih sadržaja.

U izvještajnom periodu, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, između ostalog, usvojilo akte iz svoje nadležnosti vezane za projekte Grada Sarajeva kao što su obnova i rehabilitacija historijske građevine Zgrada željezničke stanice Bistrik u Sarajevu, kao historijskog spomenika, izgradnja hotela “Vidikovac” u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, obnova Olimpijskog muzeja, obnova Kasarne Jajce, kao i stipendiranje učenika srednjih škola i druge značajne projekte.

“Ulogu glavnog grada Gradsko vijeće je ostvarivalo i praćenjem aktivnosti na planu međunarodne saradnje Grada Sarajeva i odlučivanjem o uspostavljanju novih oblika bilateralne, odnosno multilateralne saradnje. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je kontinuirano radilo i na rješavanju statusnih pitanja Grada Sarajeva, te je tako, između ostalog, održana i Tematska sjednica na kojoj je razmatran Nacrt Zakona o lokanoj samoupravi Kantona Sarajevo, te u povodu toga doneseni određeni zaključci koji su upućeni nadležnim institucijama”, navodi se u saopćenju.

U nastavku sjednice, gradski vijećnici su razmotrili, te usvojili, još nekoliko programiranih izvještaja.

Najnovije

Zastupnik u Bundestagu: Ni pedlja Dodiku, ni privilegije Čoviću

Svaka perspektiva BiH počinje sa teritorijalnim integritetom i fokusom na ono što učinkovito pomaže državi, smatra zastupnik u Bundestagu...