Granična policija hapsila širom BiH, utvrđen niz krivičnih djela kod 12 osoba

Preporučujemo

Granična policija BiH uhapsila je 12 osoba širom BiH zbog niza krivičnih djela koja uključuju teške krađe, zloupotrebe položaja i druga djela.

Službenici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, 5. oktobra 2022. godine, uhapsili su A.M. (1970.), državljanina Republike Hrvatske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Velika Kladuša raspisala potragu zbog krivičnog djela “izbjegavanje izdržavanja”. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu za pogranični promet Hadžin Potok i predat službenicima Policijske stanice Velika Kladuša.

Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zvornik lišili slobode M.D. (1976.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Uz navedeno, službenici ove jedinice su 1. oktobra 2022., lišili slobode Ž.K. (1978.), državljanina BiH. Utvrđeno je da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnih djela “zloupotreba službenog položaja” i “krivotvorenje ili uništenje službene isprave”. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Policijske uprave Zvornik.

Službenici Jedinice GPBiH Hum, 4. oktobra 2022., lišili su slobode N.P. (1987.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Brod su 4. oktobra 2022. pri ulasku u BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Donji Svilaj lišili slobode D.P. (2000.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela “teška tjelesna povreda”.

Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. Također, službenici ove jedinice su 2. oktobra 2022., lišili slobode S.D. (2001.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 3. oktobra 2022., na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili su slobode N.R. (1988.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Laktaši raspisala potragu zbog krivičnog djela “teška krađa”.

Bh. državljanin je predat službenicima Policijske stanice Laktaši. Prethodno, 2. oktobra 2022., službenici ove jedinice su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška, lišili slobode državljanina BiH, A.M. (1988.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, 3. oktobra 2022., prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Rača, lišili su slobode S.R. (1982.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela “krijumčarenje”. Državljanin BiH je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Trebinje, 2. oktobra 2022., lišili su slobode N.Š. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Deleuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Prethodno, 1. oktobra 2022., službenici ove jedinice su lišili slobode G.Ć. (1975.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Zupci. Provjerama je utvrđeno da je za ovim državljaninom Crne Gore Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “krađa”.

Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH. Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 2. oktobra 2022., lišili su slobode E.Ć. (2002.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela “teška krađa”.

Državljanin BiH i Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Najnovije

Komšić: Dva najvažnija datuma u historiji BiH su 25. novembar i 1. mart

Udruženje generala Bosne i Hercegovine organiziralo je večeras u Sarajevu akademiju povodom Dana državnosti BiH - 25. novembra. Predsjedavajući Predsjedništva...