Granična policija: Šest državljana BiH uhapšeno po potjernicama

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Brod uhapsili su I.L. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Žepču zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na ulasku u BiH na MGP Izačić 20. i 19. maja službenici JGP Izačić uhapsili su dvojicu bh. državljana. J.B. (1963.) potraživao je Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „prevara“, dok je za S.J. (1991.) potragu raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zbog krivičnog djela „trgovina ljudima“. J.B. predat je službenicima Sudske policije Bihać, a S.J. pripadnicima MUP-a USK.

- -

Službenici JGP Zvornik 19.5.2018. pri ulasku u BiH na MGP Karakaj luhapsili su B.Ž. (1982.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 18.5.2018. pri ulasku u BiH na MGP Velika Kladuša uhapšen je A.S. (1984.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog sedam krivičnih djela: „ugrožavanje sigurnosti“, „nasilničko ponašanje“, „napad na službenu osobu“, „teška krađa“, „oštećenje tuđe stvari“, „razbojništvo“ i „silovanje u pokušaju“. Službenici JGP Velika Kladuša bh. državljanina predali su službenicima Policijske stanice Cazin.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 18.5.2018. na letu iz Minhena uhapšen je H.I. (1964.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „prevara“. Službenici JGP Aerodrom Sarajevo predali su ga službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

(Index.ba)

- -

 

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...