Granični prelaz Slavonski Brod: Vozačica iz BiH pokušala unijeti 10 kg marihuane

Preporučujemo

Kontrolom na graničnome prijelazu u Slavonskome Brodu policija i carina u ponedjeljak su spriječile da se u Hrvatsku unese 10,3 kilograma marihuane u odbojnicima osobnog automobila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka koji je vozila 35-godišnja državljanka BiH.

“Droga je bila zapakirana u 28 paketića mase od 200 grama do kilograma. Vozačica je drogu prevozila iz BiH, a bila je namijenjena tržištu u zemljama zapadne Europe”, rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Ženi koja je pokušala unijeti marihuanu u Hrvatsku prijeti zatvorska kazna od jedne godine do 12 godina, prenosi N1.

Glasnogovornica je podsjetila kako je na graničnome prijelazu u Slavonskome Brodu u prvih pet mjeseci zaplijenjeno 18,5 kilograma marihuane. Na tom je prijelazu otkriveno i 170,3 grama amfetamina, 115 komada ecstasyja, 14,5 magme, 27 doza LSD-a, 38,5 grama halucinogenih gljiva te 9549 tableta i 45 ampula s liste opojnih droga. Na tri granična prijelaza u Brodsko-posavskoj županiji od siječnja je bilo pet većih zapljena marihuane u kojima je oduzeto oko 70 kilograma te droge.

Posljednja velika zapljena bila je 8. lipnja na graničnome prijelazu u Slavonskome Brodu kada je vozač teretnog vozila, hrvatski državljanin pokušao u Hrvatsku unijeti 41,6 kilograma marihuane.

Najnovije

Fatima Gavrankapetanović, kandidatkinja SBiH za Skupštinu KS: Uredit ćemo zdravstveni sistem

Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, doktorica je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, profesorica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, ali i kandidatkinja...