- Advertisement -

Grbavica se oprašta od legendarnog Ivice Osima

Preporučujemo

Utakmicom između Željezničara i Radnika, koja se igra večeras od 19:21 sat na Grbavici, bit će kompletirano 31. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Za domaći tim ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj, osim što boljeg plasmana na tabeli, dok su gosti pod imperativom pobjede, ukoliko žele zadržati i teoretske šanse da mogu osigurati opstanak.

Bijeljinci za opstanak moraju pobijediti sve tri meča do kraja sezone, a da Posušje upiše tri poraza. U tom slučaju imali bi isti broj bodova, ali bi Radnik bio bolji plasiran zbog boljeg međusobnog skora…

Željezničar će se u duelu protiv Radnika oprostiti od legendarnog Ivice Osima, koji je preminuo 1. maja, a sahranjen je u subotu u Aleji velikana na Barama.

Iznad Stadion Grbavica nadlijtao je avion koji je nosio poruku u čast legendarnom Ivici Osimu, a na kojoj je pisalo “Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941-2022”.

Prije početka meča minutom šutnje odata je počast legendarnom Švabi sa Grbavice, a kasnije su spektakularnom koreografijom na sve četiri tribine navijači su još jednom odali počast legendarnom Ivici Osimu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...