Gulaš na italijanski način

Preporučujemo

Gurmanska junetina služi se uz pomfrit ili kuhani krompir.

Sastojci:

- -

– 500 g junetine

– 3 glavice luka

– 3 dl crnog vina

– 50 g putera

- -

– ulje

– so, biber

– nekoliko zrna kleke

– 2 lista lorbera

– 1 kašika brašna

Priprema:

Meso isijecite na komadiće, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Na ulju otopite pola putera, pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk isjeckan na rebarca. Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine, pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmjenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lijepo ujednači.

Prijatno!

Izvor:N1/Index.ba

Najnovije

Dodikovi zaključci: Poništiti Schmidtove odluke, razvlastiti CiK, istjerati ambasadore…ili raskidamo partnerstvo s Trojkom

  Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik, danas je na posebnoj sjednici Narodne skuštine RS-a predložio niz zaključaka. U nastavku donosimo...