Gušić: Delegacija iz Turske je spremna investirati u drvoprerađivačku industriju

Preporučujemo

Veliko interesovanje je bilo za identifikovane projekte u domenu turizma i hotelijerstva, ističe rukovodilac Odjela za investicijsko bankarstvo u BBI banci

Nedžad Gušić, rukovodilac Odjela za investicijsko bankarstvo u BBI banci kazao je kako su do sada pozitivni rezultati direktnih sastanaka sa investitorima.

– Izuzetno smo zadovoljni prvim preliminarnim podacima, a koji se vezani za prvu polovinu današnjeg dana i održane B2B sastanke. Veliko interesovanje je bilo za identifikovane projekte u domenu turizma i hotelijerstva, kazao je Gušić, navodeći kako je obavljen interesantan sastanak sa delegacijom iz Republike Turske.

– Delegacija iz Turske je spremna napraviti investiciju u drvoprerađivačku industriju i proizvodnju namještaja. To nam je jako bitno, s obzirom da takvi prijekti dovode do masovnijeg zapošljavanja, a što je i jedan od ciljeva Sarajevo Business Foruma, istakao je.

Dodao je kako će se B2B sastanci nastaviti i u ostatku današnjeg programa, piše Oslobođenje.

– U punom kapacitetu smo na raspolaganju domaćim privrednicima i vlasnicima projekata i nadamo se da ćemo imati bolje rezultate nego prošle godine, a dosadašnji podaci to već pokazuju, zaključio je Gušić.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...