Gužva na golu Kantona Sarajevo: Nosioci lista Srna, Efendić, Konaković, Hadžibajrić, Kurić…

preporučujemo

Jučer, 27. juna počeo je teći rok Centralne izborne komisije BiH za dostavu kandidatskih listi. Stranke, koalicije i nezavisni kandidati do 9. jula dostavljat će uz liste i izjave kandidata.

Dosadašnja praksa bila je da stranke, posebno velike, čekaju do zadnjeg dana za predaju , jer se glavne untarstranačke borbe za što bolje pozicioniranje na listama uglavnom vode sve do isteka CIK-ovog roka.

Zanimljiva utakmica bit će svakako u Kantonu Sarajevo, gdje se svi trude za nosice listi staviti ljude za koje znaju da mogu „povući“.

Tako će prema informacijama do kojih je došao Index.ba, nosilac liste SDA biti aktuelni načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić. SDP se odlučio da žena ovoga puta bude na broju 1. i to je aktuelna kantonalna zastupnica Segmedina Srna.

U SBB-u još uvijek se vode razgovori, a najvjerovatnije da će se na kraju odlučiti za aktuelnog ministra kulture i sporta Mirvada Kurića.

Naša stranka će ove godine na izbore izaći sa kandidatskom listom gdje je na prvoj poziciji prof.dr. Damir Marjanović, rektor Univerziteta Burch.

Nosilac liste NBL-a (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) bit će aktuelni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, dok se Narod i pravda očekivano odlučio da na čelu liste bude smijenjeni kantonalni premijer Elmedin Konaković.

U BPS-u prema posljednjim informacijama još uvijek vagaju da li će na prvom mjestu biti aktuelni zastupnik u Skupštini KS Semir Halilović ili ministar za boračka pitanja Muharem Fišo.

(E.L.)

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...