Hajdemo u planine, jer tamo nema zime: Svi na Bjelašnicu 29. decembra, čeka vas “Bijelo dugme”

Preporučujemo

Zimska turistička sezona na Bjelašnici bit će otvorena koncertom legendarne grupe Bijelo dugme, 29.12.2019. godine u 14 sati.

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici održana je press konferencija, kojoj su prisustvovali Goran Bregović, (uz kojeg će nastupati i Mladen Vojčić Tifa i Alen Islamović), reditelj Ademir Kenović (autor teksta pjesme “Hajdemo u planine”) te predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo  i KJKP ZOI’84 (organizatori koncerta).

- -

Drago mi je da sam u Sarajevu, imam, nažalost, tako malo prilika ovdje svirati. Nadam se da će vam se svidjeti što će svirati “Bijelo dugme”. Mislim da smo u Sarajevu posljednji put svirali prije 10 godina – kazao je Bregović.

Rečeno je da je Brega imao samo jedan uslov da dođe u Sarajevo, a to je da dobije trenerku Fudbalskog kluba “Željezničar”, ali s potpisom Ivice Osima. Upravo taj poklon legendarnom Sarajliji uručen je na Bjelašnici.

Predstavnici Turističke zajdnice Kantona Sarajevo i KJKP ZOI’84 organizatori ovog spektakularnog događaja pozvali su sve građane Sarajeva, domaće i strane turiste da dođu na Bjelašnicu i uživaju u spektaklu grupe koju godinama slušaju različte generacije.

- -

Svim posjetiocima Bjelašnice Turistička zajednica Kantona Sarajevo uručila je simbolične poklone.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...