Halilović: Nastavljamo akciju pronalaska ubica, angažujemo dodatne snage

preporučujemo

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je jutros u telefonskom razgovoru za N1 da se akcija pronalaska ubica dvojice sarajevskih policajaca nastavlja i da se angažuju dodatne snage.

“Nastavljamo dalje na prostoru Republike Srpske, Istočnog Sarajeva. Angažujemo i dodatne snage na pronalasku pojedinih lica”, kazao je Halilović za N1.

Danas će biti napravljen presjek aktivnosti u cijelom slučaju.

“Vidjet ćemo koliko je lica obrađeno. Lica su zadržana, nismo još odredili mjeru lišenja slobode i s njima se još radi”, naveo je Halilović.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje – C faza jučer oko 4.50 sati, zasada nepoznati počinitelji zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila.

Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...