Hapšenje dilera u Sarajevu: Pronađena veća količina oružja, municije i droge

Preporučujemo

U Sarajevu je jučer, u pretresu automobila a potom i stambenog objekta, pronađena znatna količina oružja i droge.

Policijski službenici jučer su zaustavili i kontrolisali VW Polo kojim je upravljao vozač H.H., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice A.O., rođen 1980. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

Kontrola je izvršena u 19:20 sati u ulici Gabrielle Moreno Locatelli, općina Centar Sarajevo. Kod A.O. su pronađena i oduzeta tri paketića sa marihuanom.

U vozilu su pronađena i od H.H. oduzeta dva mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić spida.

Također, izvršen je pretres stambenog objekta u ulici Borak, općina Centar Sarajevo koji koristi A.O. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 700 grama spida, oko 300 grama marihuana, tri ručne bombe, pet pištolja, 118 metaka različitog kalibra, četiri okvira za pištolj i jedna kartonska kutija eksploziva bruto mase oko 500 grama.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, O.A. je uhapšen.

H.H. je također uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Oni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Satrajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.

Najnovije

Pod lupom: SDP, HDZ i SNSD ne mogu sami raditi na izmjenama Izbornog zakona

Koalicija "Pod lupom" reagovala je na najavljeni proces izmjena Izbornog zakona BiH, za koji je navedeno da će na...