Hapšenje u Sarajevu: Dvojac palio automobile, za trećom osobom raspisana potraga

Preporučujemo

Iz MUP-a KS-a je saopćeno da je 2. maja u 1,50 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Višegradska kapija, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkim motornim vozilina marki “VW Golf  4” i Audi A-3.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

- -

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od NN lica.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 22,30 sati, policijski službenici I PU lišili su  slobode H.F., rođen 1985.godine u Sarajevu i G.E., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti), dok je za trećim izvršiocem raspisana potraga, a radi se o G.J. iz Sarajeva.

H.F. i G.E. su  predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...