- Advertisement -

Hapšenje u Sarajevu: Dvojac palio automobile, za trećom osobom raspisana potraga

Preporučujemo

Iz MUP-a KS-a je saopćeno da je 2. maja u 1,50 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Višegradska kapija, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkim motornim vozilina marki “VW Golf  4” i Audi A-3.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od NN lica.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 22,30 sati, policijski službenici I PU lišili su  slobode H.F., rođen 1985.godine u Sarajevu i G.E., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti), dok je za trećim izvršiocem raspisana potraga, a radi se o G.J. iz Sarajeva.

H.F. i G.E. su  predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, prenosi radiosarajevo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...