Hasečić: Istinski heroji kakva je bila majka Hatidža nikada ne umiru

Preporučujemo

“Na bolji svijet je otišla srebrenička majka Hatidža Mehmedović. Borila se za istinu, pravo i pravdu. Majka, koja je u genocidu u Srebrenici izgubila cijelu porodicu – dva sina, supruga, brata i veliki broj bližih srodnika, još 2003.godine vratila se u Srebrenicu, da bi, kako je često govorila bila pored mezara srebreničkih sinova, kaže Bakira Hasečić, predsjednika Udruženja “Žena-žrtva rata”.

Istinski heroji, borci za istinu, pravo i pravdu, borci za dostojanstvo žrtava i plemeniti aktivisti za ljudska prava i slobode poput srebreničke majke Hatidže nikada ne umiru, jer njeno herojstvo, borba, aktivnost i plemenitost u tim velikim misijama ostaje vječna inspiracija budućim generacijama ne samo u BiH, već u cijelom svijetu, u borbi za bolji svijet bez genocida. Tako se borba za istinu, pravo i pravdu, za dostojanstvo žrtava genocida, za ljudska prava i slobode i za svijet bez genocida nastavlja, poručuje Hasečić.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Veliko nevrijeme zahvatilo dijelove BiH, škola i bolnica ostale bez krovova

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom pogodilo je tokom noći brojne dijelove Bosne i Hercegovine.Sudeći prema fotografijama, jedan od gradova...