Helikopteri OS BiH uspješno okončali misiju gašenja požara kod Neuma

Preporučujemo

Helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u proteklim danima intenzivno su radili na gašenju požara na ugroženim dijelovim općine Neum, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros su helikopterske posade u saradnji sa predstavnicima lokalne vlasti izvršile izviđanje ugroženog područja gdje je konstatovano da su požari stavljeni pod kontrolu i da prestaje potreba za daljnjim angažmanom resursa Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Navedeno je kako su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH ponosne na učinak helikoptera OS BiH na ovom području koji su zajedno sa ostalim subjektima bili uključeni u akciju gašenja i suzbijanja požara na ovom području.

Angažmanom resursa Oružanih snaga BiH u znatnoj mjeri je spriječeno daljnje širenje požara, spriječene su eventualne negativne posljedice, te je otklonjena opasnost po stanovništvo i materijalna dobra na opožarenim lokacijama.

”Oružane snage sa svojim resursima ostaju pripravne za sva buduća angažiranja u slučaju potrebe za pomoć stanovnicima Bosne i Hercegovine gdje god i kada god pomoć bude potrebna i tražena”, navedeno je u saopćenju.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...