Higijenski paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Preporučujemo

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH “Niste same”, čiji je cilj prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova nakon razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.

Bosanskohercegovačke poduzetnice prikupile su 150 higijenskih paketa u vrijednosti od skoro 20.000 KM.

Cilj im je, kako su istakli iz ove Asocijacije, obradovati što više žena i djevojaka i olakšati im boravak u kampovima gdje su smještene nakon razornih zemljotresa.

Kampanji su se pridružile i brojne obrazovne ustanove – srednje i osnovne škole iz Federacije BiH, Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Međunaroni komitet Crvenog križa, IOM, Muzej ratnog djetinjstva, brojne supruge ambasadora u BiH na čelu sa Mirelom Bećirović, suprugom člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, mnogi influenseri te brojni građani.

Mnogi su svoje pakete podrške zapakovali u ukrasne papire i zajedno sa svojim porukama podrške donijeli u Crveni križ.

Podsjetimo, higijenski setovi sadrže osnovne higijenske proizvode za žene: sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezodorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

Akcija “Niste sami” trajala je cijeli mjesec mart. Nakon sortiranja, Crveni križ Federacije BiH uputit će svoj treći konvoj prema područjima pogođenim zemljotresom.

Najnovije

SIPA objavila detalje akcije ‘Plug’: Oduzeto oko 1.000 kilograma duhana za nargilu, uhapšeno 12 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su, u sklopu operativne akcije "Plug", na području...