HNK: Doktori medicine i stomatologije potpisali kolektivni ugovor

preporučujemo

Doktori medicine i stomatologije iz Hercegovačko-neretvanskog kantona potpisali su trogodišnji kolektivni ugovor s Vladom HNK-a.

Naime, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK i Kristina Bevanda, predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u HNK potpisali su danas Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području ovog kantona.

”Potpisom na Kolektivni ugovor, koji će vrijediti tri godine, uspješno smo okončali uistinu značajne pregovore s vrlo bitnim segmentom našega zdravstva – doktorima medicine i stomatologije. Bilo je potrebno puno zajedničkih napora, dijaloga i kompromisa kako bi se došlo do obostrano prihvatljivih rješenja”, rekao je Herceg.

”Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNK danas je potpisao povijesni dokument. Ovo je samo početak djelovanja Sindikata koji će, sigurna sam, i u buduće biti prepoznat kao partner u rješavanju svih pitanja i zaostalih problema u sustavu zdravstva. Mi smo nositelji posla u zdravstvu i bez obzira što to netko može shvatiti kao diskriminaciju, nikada nam nije bila namjera umanjiti ulogu naših suradnika. Jednostavno smo uzeli stvar u svoje ruke. Nije nam bilo lako, trebalo je vremena da se shvati naša ozbiljnost i da se shvati da naša upornost neće nikada oslabiti kada nas veže zajednički cilj. Uz naše neslomljive članove, uz pomoć  i potporu liječnika cijele Federacije želim naglasiti i nikad upitnu pomoć naših ravnatelja, strpljenje naših pacijenata, ali i vjernu pratnju i korektnost novinara”, rekla je Bevanda.

Dodala je da Sindikat nastavlja borbu za preostala dva kantona u kojima nije potpisan kolektivni ugovor.

”Kada zaokružimo cijelu Federaciju BiH, onda se korak po korak okrećemo rješavanju svega ostalog što nam smeta u sustavu zdravstva. Hvala i Vladi HNK što je odlučila pratiti trend i prihvatiti promjene koje nalaže vrijeme te što je, unatoč brojnim problemima kantona, našla način da pitanje liječnika riješi na zadovoljstvo svih”, kazala je Bevanda.

Inače, na nedavno održanoj sjednici Vlada HNK je dala suglasnost na Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije, kao i uvjetima i roku primjene, te usvojila Zaključak u svezi s nastavkom dijaloga sa sindikatima zdravstvenih radnika i radnika u zdravstvu, prenosi bljesak.info.

Najnovije

Afera s nabavkom medicinske opreme u RS-u: Maske nabavljane za 0,36 KM, a prodavane za 6,90 KM

Zloupotrebama u vezi s nabavkom medicinske opreme u RS-u, tokom pandemije virusa korona, pričinjena je šteta entitetskom budžetu koja...