- Advertisement -

Holandija zvanično povukla svog ambasadora iz Turske

Preporučujemo

Holandija je zvanično povukla svog ambasadora iz Turske, jer diplomatski sukob između dvije zemlje, uprkos nastojanjima, nije razrješen, saopštilo je danas holandsko ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju ministarstva navedeno je da nedavni razgovori nisu doveli do sporazuma o tome kako normalizovati odnose dvije zemlje, prenijela je agencija AP.

Sve dok u Ankaru ne bude vraćen ambasador Holandije, dotle neće biti ni ambasadora Turske u Holandiji, prenose Nezavisne novine.

Inače, holandskom ambasadoru je zabranjen ulazak u Tursku još od marta 2017. godine, te je zvanično povlačenje ambasadora iz Ankare uglavnom simboličan gest, navela je američka agencija.

Odnosi su se pogoršali prošle godine kada Holandija nije dozvolila dvojici turskih ministara da učestvuju u kampanji u Holandiji, uoči referenduma o davanju širih ovlašćenja turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...