Hoše komerc otvara fabriku slatkiša vrijednu tri miliona KM

Preporučujemo

Jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u BiH – Hoše komerc, i ove godine nastavlja ulaganje u sopstvenu proizvodnju i to otvaranjem fabrike slatkiša u Sarajevu.

Izgradnja pogona se već privodi kraju, a prema riječima vlasnika i direktora te firme Izeta Bozalije, u fabrici će se praviti torte, suhi i zaliveni kolači, kapaciteta dvije tone na dan.

- -

Bozalija za portal eKapija kaže da su sada u fazi završnih građevinskih radova, a nakon instaliranja opreme, pokretanje proizvodnje bi moglo uslijediti na ljeto ove godine. Vrijednost cjelokupne investicije je oko tri miliona KM.

“Ova fabrika će sa aspekta procesa proizvodnje, kvaliteta, standarda i tehnologije biti jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije. Naše strateško opredjeljenje je rast i razvoj, i u tom smislu i u ovoj godini nastavljamo sa širenjem asortimana”, ističe Bozalija.

Vlasnik Hoše komerca dodaje da će proizvodnja u potpunosti biti automatizovana, tako da će za početak biti zaposleno 10 radnika koji će brinuti o odvijanju svih proizvodnih procesa.

“Kod proizvodnje kolača uz kreativnost, preciznost i sljedivost su veoma važni za uspjeh svakog recepta. Ova tehnologija omogućava najviše standarde kvaliteta bez obzira na količinu i zahtjevnost proizvoda. Svi proizvodi su namijenjeni za domaće tržište”, kaže Bozalija, dok će zaliveni kolači ići i za izvoz.

- -

“Naše procjene su da će noviteti koje ćemo imati pronaći kupce, uz novi kvalitet i recepture za torte i suve kolače, ali i neponovljivi ukus bosanskih zalivenih poslastica koje su u rangu istinskog kulinarskog delikatesa. Uvjereni smo da ćemo upravo u ovom segmentu za kratko vrijeme dobiti povjerenje tržišta regije”, rekao je.

Hoše komerc posluje 38 godina na tržištu BiH, a osim proizvodnje i veleprodaje, lanac posjeduje devet marketa na području Kantona Sarajevo.

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...