Hoše komerc otvara fabriku slatkiša vrijednu tri miliona KM

preporučujemo

Jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u BiH – Hoše komerc, i ove godine nastavlja ulaganje u sopstvenu proizvodnju i to otvaranjem fabrike slatkiša u Sarajevu.

Izgradnja pogona se već privodi kraju, a prema riječima vlasnika i direktora te firme Izeta Bozalije, u fabrici će se praviti torte, suhi i zaliveni kolači, kapaciteta dvije tone na dan.

Bozalija za portal eKapija kaže da su sada u fazi završnih građevinskih radova, a nakon instaliranja opreme, pokretanje proizvodnje bi moglo uslijediti na ljeto ove godine. Vrijednost cjelokupne investicije je oko tri miliona KM.

“Ova fabrika će sa aspekta procesa proizvodnje, kvaliteta, standarda i tehnologije biti jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije. Naše strateško opredjeljenje je rast i razvoj, i u tom smislu i u ovoj godini nastavljamo sa širenjem asortimana”, ističe Bozalija.

Vlasnik Hoše komerca dodaje da će proizvodnja u potpunosti biti automatizovana, tako da će za početak biti zaposleno 10 radnika koji će brinuti o odvijanju svih proizvodnih procesa.

“Kod proizvodnje kolača uz kreativnost, preciznost i sljedivost su veoma važni za uspjeh svakog recepta. Ova tehnologija omogućava najviše standarde kvaliteta bez obzira na količinu i zahtjevnost proizvoda. Svi proizvodi su namijenjeni za domaće tržište”, kaže Bozalija, dok će zaliveni kolači ići i za izvoz.

“Naše procjene su da će noviteti koje ćemo imati pronaći kupce, uz novi kvalitet i recepture za torte i suve kolače, ali i neponovljivi ukus bosanskih zalivenih poslastica koje su u rangu istinskog kulinarskog delikatesa. Uvjereni smo da ćemo upravo u ovom segmentu za kratko vrijeme dobiti povjerenje tržišta regije”, rekao je.

Hoše komerc posluje 38 godina na tržištu BiH, a osim proizvodnje i veleprodaje, lanac posjeduje devet marketa na području Kantona Sarajevo.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...