Hrabre žene Kruščice na koncertu za rijeke Balkana

Preporučujemo

Koncert regionalnih muzičkih zvijezda održaće se sutra, 29. septembra u 19.30 h ispred BBI Centra u Sarajevu. Rambo Amadeus, Eda Zari, Damir Imamović i Tamara Obrovac pripremili su za Sarajke, Sarajlije i goste jedinstven muzički spektakl kako bi skrenuli pažnju na značaj balkanskih rijeka i potrebu da se one zaštite.

Biće to odlična prilika da se uživa u izvedbama različitih muzičkih žanrova od rocka i popa, pa sve do jazza i tradicionalne sevdalinke, ali i povod za razmišljanje o važnosti rijeka i njihovog očuvanja.

- -

Koncertu će prisustvovati i hrabre žene Kruščice koje su svojom odlučnošću i angažmanom pokazale kako se bori za rijeku i zaštitu prirode. One će se obratiti prisutnima u toku koncerta.

Koncert za rijeke Balkana je završnica prvog Evropskog samita o rijekama koji se održava u Sarajevu od 27.9. do 29.9.2018.

Ulaz na koncert je slobodan. Organizatori koncerta pozivaju sve građanke i građane Sarajeva i BiH da dođu na koncert, zabave se uz vrhunske muzičare cijelog regiona, i na taj način iskažu svoju podršku zaštiti najljepših i najdragocjenijih rijeka od daljeg uništenja.

Koncert za rijeke Balkana organizovan je kao dio kampanje “Sačuvajmo plavo srce Evrope” čiji je cilj zaštita najvrijednijih rijeka na Balkanu. Kampanju koordiniraju nevladine organizacije RiverWatch i EuroNatur i sprovode je zajedno sa partnerskim organizacijama u zemljama Balkana. U Bosni i Hercegovini lokalni partner je Centar za životnu sredinu.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...