VIDEO Hrvatska javnost šokirana: Vršnjaci navijali dok su se djevojčice tukle

Preporučujemo

Video snimak na kojem se dvije djevojčice brutalno tuku, dok ih oko 150 okupljenih učenika posmatra i navija, šokirao je hrvatsku javnost, prenio je portal net.hr.

One su danas u pratnji roditelja stigle u policijsku stanicu gdje su ispitane te će biti prekršajno prijavljene za prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- -

S obzirom na to da se radi o maloljetnicima u policiji su krajnje oprezni i ne žele govoriti o detaljima.

Ovakvih snimaka je sve više u posljednje vrijeme, a za ovaj na kojem se tuku dvije djevojčice, hrvatski mediji navode da je najverovatnije riječ o dogovorenoj tuči.

Pozivajući se na saznanja iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, navodi se da je policija posljednjih dana primila nekoliko dojava o dogovorenim tučama, ali po izlasku na teren pripadnici policije ni jednom nisu zatekli djecu na djelu niti je ijedan učenik zatražio ljekarsku pomoć.

Ipak, dodaje se, riječ je o veoma zabrinjavajućem trendu u Splitu, o čemu svjedoče i brojne objave na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci.

- -

Na Youtubeu i Instagramu postoji nekoliko profila na kojima se dijeli nasilan sadržaj, uglavnom su to snimci brutalnih duela uz bučnu podršku navijača.

Jedan od posljednjih snimaka objavljen je prije pet dana na Youtubeu. Na njemu se vidi zastrašujući noćni obračun dvojice dječaka.

Dok jedan leži na tlu, drugi ga udara šakom u glavu. Okupljena publika navija i podstiče nasilje: “Kolino, udri ga u glavu! Ubij ga šakom!”. Na kraju je tučnjava prekinuta jer je jedan od njih zadobio udarac u slabine.

Postoji i jedan snimak objavljen na Instagramu još u novembru prošle godine.

Na njoj se vide dvojica mladića dok se krvnički mlate na livadi dok okupljeni navijaju i traže krv: “Ajde, to, udari ga!”, prenio je hrvatski portal.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...