Hrvatska: Osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva trudne bivše djevojke koju je izbo 88 puta nožem

preporučujemo

Kriv je za ubistvo Kristine Krupljan u nakani da je usmrti nakon izlaska s nožem joj je zadao 73 ubodne rane i 15 reznih rana, izjavila je sutkinja na kraju suđenja Davidu Komšiću u Hrvatskoj.

Komšić je osuđen da je ubio bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan, prije godinu i dva mjeseca, koja je tada imala 19 godina, zadavši joj 88 uboda nožem.

Kako su mediji i ranije pisali, Kristina je Komšiću rekla kako ne želi vezu sa njim jer ima nekog drugog u svom životu. Trebali su se vjenčati.

Ipak, Komšić nije prihvatio njenu odluku. Našao se sa njom u autu, pojašao muziku i ubo je ukupno 88 puta. Nalaz obdukcije je stravičan. Trebale su čak četiri stranice da se pobroje sve rane koje je Kristini zadao David.

Glavno pitanje tokom suđenja bilo je – hoće li mu biti suđeno kao maloljetniku ili odraslom, mada je u vrijeme ubistva bio punoljetan, piše Index.hr.

Ipak, njegov otac se usprotivio presudi od 30 godina zatvora.

Počeo je vikati: “On je dijete! Sramota!”, nakon čega su ga policajci izbacili iz sudnice. Nakon njega su izašli i ostali članovi Komšićeve porodice, osim sestre koja je ostala u sudnici plačući.

Ipak, sutkinja je bila odlučna.

“Ubio ju je na jako okrutan način. 158 hiljada kuna mora platiti i produžuje mu se istražni zatvor”, rekla je i dodala da nema nikakve sumnje da je on to uradio.

“Tragovi njenih tenisica pokazuju da se pokušala obraniti. Smrt nije nastupila trenutno. Bila je svjesna nekoliko minuta i jako patila. Takvo njeno stanje je trajalo za vrijeme svih ozlijeda. Za vrijeme dok joj je nanosio sve te ozljede, Kristina je bila svjesna. Suočena s boli i strahom ovom ubojstvu je dalo teški oblik ubojstva. Da je Kristina umrla odmah tad bi djelo bilo obično ubojstvo. No, njena svjesnost i stanje boli su djelo označile teškim ubojstvom”, zaključila je sutkinja.

Komšić je bio svjestan i da je njegova bivša bila trudna sa drugim muškarcem te iz dokaza  proizlazi da je njegova brutalnost bilo ostvarenje njegove namjere.

Nije bilo dokaza da je planirano i smišljeno izašao i planirao joj se osvetiti, što je bila olakšavajuća okolnost.

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...