Hrvatska: Policija traga za petogodišnjom Sirijkom razdvojenom od oca

Preporučujemo

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović izvijestio je kako će hrvatska policija danas obaviti obavijesni razgovor sa izbjeglim Sirijcem, koji je već desetak dana razdvojen od svoje petogodišnje kćeri, navodno zbog policijske intervencije, javlja Anadolu Agency (AA).

Sirijac se od kćeri, kako tvrdi, razdvojio na teritoriju Republike Hrvatske nakon što ga je uhitila hrvatska policija pri izlasku iz dućana u kojem je kupovao hranu i vodu, dok je njegova malodobna kćer ostala u neposrednoj blizini sa jednom iračkom obitelji.

Ministar Božinović je kazao kako očekuje da će obavijesni razgovor sa ocem sirijske djevojčice dati više informacija kako bi se djevojčica locirala.

Sirijac je ispričao hrvatskim medijima i na društvenim mrežama kako je 11. rujna sa petogodišnjom kćeri i u društvu iračke obitelji, ilegalno, ušao iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, nakon čega je navodno u mjestu Smoljanac ušao u dućan kupiti namirnice.

Otac je izjavio da je, kada je izišao van, iračka obitelj nestala, a navodno su pobjegli od policije zajedno sa njegovom kćeri, dok su njega hrvatski policajci priveli i vratili u BiH.

Tvrdi kako ga policajci nisu htjeli poslušati i dopustiti mu da potraži nestalu petogodišnjakinju.

Obavijesni razgovor hrvatska policija će obaviti na jednom od graničnih prijelaza sa BiH.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...