Hrvatska: Ramljak podnio neopozivu ostavku

Preporučujemo

Za N1 je iz izvora u Agrokoru i službeno potvrđeno da Ante Ramljak odlazi s pozicije vanrednoj povjerenika Vlade Hrvatske u koncernu Agrokor.

Ramljak je o svojoj ostavci i odlasku donio neopozivu odluku, piše N1.

- -

Vladi je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije izvanredne uprave, kao i daljnje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji.

Podsjetimo, kako je N1 u utorak navečer objavio, Vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u kasnim je poslijepodnevnim satima Vladi ponudio svoju ostavku. Sastanak u Vladi trajao je nekoliko sati, a Ramljak je zgradu Vlade napustio nešto iza 21 sat i to na stražnji izlaz.

Nakon Ramljaka, zgradu Vlade napustio je i premijer Andrej Plenković, koji također nije izašao na glavni ulaz, nego na sporedni, kako bi izbjegao novinare. Martina Dalić sastanak je napustila nakon njega i kratko se obratila novinarima. “Sve ćete doznati sutra”, kazala je Dalić.

Vjerovnici su se osvrnuli na napise nekih medija da su oni protiv odluke Ramljaka o ostavci, izvor blizak vjerovnicima za N1 je rekao da je ostavka osobni čin te da vjerovnici ni na koji način na nju nisu utjecali. Odluku o ostavci prihvaća, odnosno odbija, Trgovački sud.

- -

Podsjetimo, bivša firmaAnte Ramljaka, Texo Management d.o.o. sklopila je ugovor s firmom  AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svake sedmice naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

Ante Ramljak je u bivšoj kompaniji formalno bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. aprila. Iz izvanredne uprave Agrokora za N1 su jučer potvrdili da je Texo management Ramljaka formalno odjavio 30. aprila, 20 dana nakon što je postao Vladin povjerenik. Iz Agrokora su jučer za N1 poručili da “datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika.”

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...