Hrvatska: Sestre ostavile oproštajno pismo i zajedno otišle u smrt

Preporučujemo

Dvije sestre iz okoline Osijeka, čija su tijela nedavno pronađena u moru kod ostrva Ugljana, po svemu sudeći u dogovoru su izvršile samoubistvo, kažu u Županijskom tužilaštvu u Zadru.

Na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji upućuju da su planirale da sebi oduzmu života, a pronađeno je i pismo iz kojeg je jasno da su donijele zajedničku odluku da će to uraditi, pišu hrvatski mediji.

Prema novim informacijama, sestre su se ubile tako što su na sebe stavile naprtnjače i torbe pune kamenja, te ušle u more. Obdukacija, koja je obavljena juče, utvrdila je da su dvije sestre u pedesetim godinama preminule usljed utapanja.

Prije dva mjeseca u Zadru su dva prijatelja izvršila samoubistvo. Istragom je tada utvrđeno da su dva najbolja prijatelja, od 22 i 23 godine, izvršili samoubistvo tako što su se zatvorili u automobil u šumi na Musapstanu, te u vozilo sproveli izduvne gasove.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev. Bili su obučeni u ležernu odjeću sa sunčanim naočarima.

Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići, navodno, nisu bili ni pod uticajem opijata, prenose Nezavisne.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...