Hrvatska: Sestre ostavile oproštajno pismo i zajedno otišle u smrt

Preporučujemo

Dvije sestre iz okoline Osijeka, čija su tijela nedavno pronađena u moru kod ostrva Ugljana, po svemu sudeći u dogovoru su izvršile samoubistvo, kažu u Županijskom tužilaštvu u Zadru.

Na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji upućuju da su planirale da sebi oduzmu života, a pronađeno je i pismo iz kojeg je jasno da su donijele zajedničku odluku da će to uraditi, pišu hrvatski mediji.

- -

Prema novim informacijama, sestre su se ubile tako što su na sebe stavile naprtnjače i torbe pune kamenja, te ušle u more. Obdukacija, koja je obavljena juče, utvrdila je da su dvije sestre u pedesetim godinama preminule usljed utapanja.

Prije dva mjeseca u Zadru su dva prijatelja izvršila samoubistvo. Istragom je tada utvrđeno da su dva najbolja prijatelja, od 22 i 23 godine, izvršili samoubistvo tako što su se zatvorili u automobil u šumi na Musapstanu, te u vozilo sproveli izduvne gasove.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev. Bili su obučeni u ležernu odjeću sa sunčanim naočarima.

Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići, navodno, nisu bili ni pod uticajem opijata, prenose Nezavisne.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...