Hrvatska: Sud ponovno blokirao Todorićevu imovinu

preporučujemo

Sudac istrage zagrebačkog suda opet je blokirao imovinu osnivača Agrokora Ivice Todorića i četvero njegovih suosumnjičenika, istovremeno odbivši zahtjev Agrokora za blokadom imovine Todorićevih sinova, kćeri i zeta.

Uz Todorića kojem je blokirana sva imovina, veći dio imovine sudskom je odlukom blokiran Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviji Discordiji, prenosi bljesak-info.

Sudac navodi i da je Todorić “sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljeni sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima”.

Konkretno, u rješenju se navodi i sumnja da je Lučić za Todorića, na štetu Agrokora, sudjelovao u ostvarenju imovinsku korist od čak 1,5 milijarde kuna, Ljerka Puljić 793,4 milijuna, Kuštrak 1,4 milijarde, a Discordia 670,6 miliona kuna.

Prvu blokadu imovine u slučaju Agrokor sud je donio krajem prošle godine na zahtjev vanredne uprave Agrokora koja je tražila da svih 15 osumnjičenih solidarno nadoknade štetu procijenjenu na čak 1,6 milijardi kuna.

Najnovije

Na Mladićev mural u Beogradu ponovo bačena farba

Na mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji se nalazi u Njegoševoj ulici u Beogradu, ponovo je bačena farba. Lik...