“Hrvatski Escobar” izveden pred sud, protivi se izručenju Hrvatskoj

preporučujemo

Stjepan Prnjat,  prvoosumnjičeni u velikoj policijskoj akciji Nana u kojoj je palo sto kilograma kokaina, pred sudom je kazao kako se protivi izručenju Hrvatskoj.

USKOK je izručenje tražio putem europskog naloga. Prnjatov sloveski odvjetnik Luka Fabiani za RTL je poručio kako njegov klijent uvjerava da nema veze s onim što mu se stavlja na teret te se pred istražnim sucem branio šutnjom.

Hoće li Prnjat biti izručen Hrvatskoj ili ne, moglo bi se znati krajem iduće sedmice, piše index.hr.

“Gospodin Prnjat ne slaže se s tim da ga izruče Hrvatskoj. Protiv njega se u Hrvatskoj vodi velika medijska hajka, jer je stigmatiziran kao bivši osuđenik sličnih kaznenih djela i zbog toga možda misli da će u Sloveniji imati objektivnije suđenje nego u Hrvatskoj”, ekskluzivno za RTL izjavio je Luka Fabiani, advokat Stjepana Prnjata.

Ročište za izručenje na osnovu europskog naloga održano je u petak pri Okružnom sudu.

Prnjatu se stavlja na teret dio kaznenih djela koje je počinio na području Slovenije, što znači da mu se može suditi u Sloveniji i da nije nužno izručenje Hrvatskoj.

“Za sada još niti jedanput nije bio suočen s konkretnim optužbama koje mu se stavljaju na teret. Zbog toga se odlučio da u ovo vrijeme neće iznositi odbranu te da se brani šutnjom. Ali kada mu bolje bude objašnjeno, onda će i on sam iznijeti obranu”, kazao je Luka Fabiani.

Najnovije

Odbrana na ročištu Alisi Mutap: Ako se sjeti, neće u pritvor, a ako se ne sjeti, ide u pritvor

Odbrana osumnjičenih u istrazi o navodnim nezakonitostima u istrazi uzroka smrti Dženana Memića smatra da je neosnovan zahtjev tužilaštva...