Hrvatski navijači ostaju u pritvoru još najmanje pola godine

Preporučujemo

Hrvatski navijači ostaju u grčkom pritvoru još najmanje pola godine, prenosi Hina pisanje Večernjeg lista, koji se poziva na izjave advokata prve grupe navijača koji su jučer na atenskom sudu dali iskaz pred sucem istrage.

Iduća odluka koju čekamo jest tko izlazi iz istražnog zatvora, protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko izlazi na slobodu, kazao je advokat. Dotad će proći barem polovica roka od 18 mjeseci, koliko istraga maksimalno može potrajati, navodi dnevnik.

- -

Athanasios Kaimenakis, grčki odvjetnik većine BBB-a koji su nakon obračuna ‘razbacani’ po zatvorima diljem Grčke, nekad i sam pripadnik navijačke frakcije Panathinaikosa ‘Gate 13’, kazao je nakon završetka ispitivanja svojih klijenata kako za njih 60 od ukupno 95 koliko ih zastupa ne postoje nikakvi materijalni dokazi – ni videosnimke, ni DNK uzorci na temelju kojih ih se zadržava u istražnom zatvoru.

– Naša je obrana čvrsta, apeliram na obitelji mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posjetio Bad Blue Boyse u zatvorima, čuvari su mi kazali da su izuzetno disciplinirani te da se lijepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih – rekao je Kaimenakis.

Ipak, Boysi su prilikom dovođenja pred atenski sud iz policijskih marica okupljenim novinarima dovikivali najgore psovke te kroz prozore pokazivali srednji prst.

Kako se neslužbeno doznaje, iščitavanje žalbi moglo bi potrajati petnaestak dana.

- -

Danas pred suca istrage izlaze još 44 pripadnika BBB-a, dok će preostali svoje iskaze dati u srijedu, piše Večernji list.

Najnovije

Trivić reagovala na prozivke Dodika, nazvala ga provincijskim spletkarošem i skorojevićem

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić osvrnula se na izjave Milorada Dodika u kojima je govorio o njenom radu te...