Huawei reagirao na BIRN-ov tekst: Kompanija je 100 posto u vlasništvu zaposlenika, organizacije nemaju nikakvu kontrolu

Preporučujemo

Huawei Technologies d.o.o Banja Luka reagirao je na članak BIRN-a, koji je prenio i “Index”, kazavši kako je ova kompanija 100 posto u vlasništvu zaposlenika, te kako dionice Huawei-ja ne posjeduje bilo kakva politička partija.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Huawei Technologies je privatna kompanija koja je 100% u vlasništvu svojih zaposlenika, te niti jedna vladina organizacija, politička partija ili bilo kakva druga organizacija ne posjeduju dionice Huawei-ja niti imaju kontrolu nad Huawei.

Huawei uvijek poštuje i slijedi internacionalne zakone i regulative, kao i zakone i regulative država u kojima poslujemo. Sigurnost i zaštita podataka je glavni prioritet naše kompanije. Huawei posjeduje izuzetnu uspješnost što se tiče sigurnosti podataka. Huawei nikada nije imao niti jedan veći sajbersigurnosni incident kroz historiju rada sa više od 500 telekom operatera, uključujući najuspješnijih 50 telekom operatera na svijetu, kroz 20 godina poslovanja u 170 zemalja, tokom kojeg smo uspješno spajali preko 3 milijarde ljudi.

Niti jedan drugi vendor ne posjeduje ovakav uspjeh po pitanju sajber sigurnosti. Također, Huawei je najviše provjeravana IKT kompanija na svijetu. Huawei je uspostavio više centara za sajber sigurnost i transparentnost, od čega su 3 u Evropi, te uspješno surađujemo sa vladama i telekom-operaterima na suzbijanju sajber sigurnosnih incidenata. Mi smo jedina kompanija u telekom sektoru koja je dozvolila provjeravanje našeg izvornog koda (source code), čime smo jasno pokazali našu otvorenost i transparentnost. Huawei je bio i ostaje otvoren za saradnju.

Vlada, klijenti i drugi učesnici unutar sigurnosnog eko-sistema su uvijek dobrodošli da sistematično pregledaju naše proizvode i ponude osvrt na bilo kakve nedostatke u dizajnu proizvoda, slabostima mreže, ili kvaliteta koda. Otvorenost i transparentnost su ključ za konstantno učvrščavanje povjerenja i sigurnosti naših proizvoda, te naša kompanija prihvata osvrt sigurnosne zajednice – naveli su iz ove kompanije.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...