Humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba

preporučujemo

Prvi ovogodišnji Humanitarni bazar Udruženja Pomozi. ba održan je u prostorijama Udruženja.

Posjetioci Humanitarnog bazara imali su priliku da na bazaru kupe unikatne predmete – cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, mušeme, podmetače nastale u ekološkoj šivaonici „Dobrota na kvadrat“, kao i nove, te polovne stvari po simboličnim cijenama.

Binas Mašić iz Udruženja Pomozi.ba kaže da kroz projekt “Dobrota na kvadrat” žele da umanje količine ekološkog otpada, dajući novi život starom tekstilu. U izradnji predmeta pomažu volonteri Udruženja kao i korisnici.

Bazar je kaže Mašić prilika i da se rješite stvari koje vam više nisu potrebne a ujedno nekome i pomognete.

-Sva sredstva koja se prikupe na Bazaru bit će donirana u projekat “Obrok za sve”, koji je naš najveći projekat. U okviru projekta “Obrok za sve” na dnevnim nivou podjelimo do 1.000 obroka za naše korisnike – kazao je Binas Mašić iz Udruženja Pomozi.ba, dodavši da se pozivom na broj 17001 kojim se doniraju dvije marke (2 KM) također pomaže da se osigura obrok za stare i iznemogle građane i građanke širom BiH.

Pročitajte:  Pomozi.ba pokrenulo akciju: Novinaru Vlastimiru Mijoviću potrebna je pomoć

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...