Husref Musemić: Crepulja ide na operaciju, situacija oko Sarića znat će se danas

Preporučujemo

Uoči susreta sa novim prvakom Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo je upriličio konferenciju za medije na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef struke Bordo tima Husref Musemić.

– Kao što sam rekao i prije mjesec dana, mi želimo biti treći i ako želimo biti treći moramo pobijediti. Dolazi prvak naše države, ne znamo u kakvom sastavu, utakmicu dočekuju rasterećeno. Podigli smo se u posljednje vrijeme, želimo osvojiti što više bodova u ova dva kola. Crepulja će se danas operisati i on neće biti konkurent za utakmicu, a osim njega upitan je i Almir Bekić. Atmosfera u ekipi je dobra, u dobrom raspoloženju dočekujemo prvaka države, rekao je Musemić i dodao:

- -

– Nije moj dio posla špalir, ali zašto ne. To je nešto što treba ispoštovati bez obzira ko je tamo. Ja ću im čestitati i Baki i njima, a što se tiče špalira nemam ništa protiv, a i da imam nešto protiv nemam ništa s tim, piše Oslobođenje.

Zrinjski se već krunisao titulom prvaka Bosne i Hercegovine i na Koševo će sigurno doći rasterećeni jer nemaju rezultatski imperativ.

– Olakšavajuća je okolnost da su oni već osigurali titulu. Ne znam u kakvom će sastavu doći, međutim igrači koji dobiju šansu željet će da se dokažu treneru kako bi ostali u Zrinjskom. Kod mene su igrali skoro svi igrači. Sanjin Lelić ne trenira već sedam dana, on je prehlađen i on sigurno neće nastupiti. A mislim da sam većini igrača dao šansu kada je bila teška situacija sa rosterom i gdje smo bili u teškoj situaciji, jednostavno neće biti promjena u ekipi. Većina je dobila šanse i ja imam okvirno mišljenje o svima pojedinačno i mislim da ove dvije utakmice ne mogu promijeniti moje mišljenje.

Husref Musemić se osvrnuo i na prijelazni rok te na ostanak Sarića u Bordo klubu.

- -

– Igrači u zimskom prijelaznom roku koji dolaze potpisali su na četiri mjeseca. Ima igrača sa kojima ćemo produžiti, ima igrača sa kojima nećemo, ali mi kao klub nismo pravili velike zaloge za klub. Crepulja danas ide na operaciju kako bi bio spreman za pripreme i moja je želja da ostane. Mi ne želimo da pogriješimo sa igračima, kao što su bile greške na jesen. Vi znate koliko igrača je prošlo kroz klub, koliko igrača je dobro igralo u drugom klubu, a kod nas se nisu dokazali. Danas ćemo znati nešto više oko Sarića, on je dobio ponudu prije dvadesetak dana i danas će se više znati. Dobio je ponudu od kluba i samo treba da se izjasni.

Za kraj, Husref Musemić je prokomentarisao kako je zadovoljan svojom sezonom u Sarajevu.

– Mislim da može bolje, ali od onog trenutka kada sam preuzeo ekipu, bodovni saldo, problemi u proljetnom dijelu, možemo reći da je taj izlazak u Evropu može biti zadovoljavajući. Sigurno da Sarajevo želi da osvaja trofeje. Ono što kada pogledamo bodovni saldo ne možemo reći da smo osvojili malo bodova. Igrači pokažu svoj karakter u krizi loših rezultata i tada nam to može dati sliku o svakom pojedinačno.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...