Hyundai predstavio otključavanje otiskom prsta

Preporučujemo

Hyundai će na svojim automobilima početi koristiti tehnologiju očitavanja otiska prsta, a prvi model koji će ju usvojiti je Santa FE i to već u prvome dijelu iduće godine.

Ovaj novitet Hyundai je nedavno predstavio na eventu u Kini, gdje će ova tehnologija premijerno zaživjeti, a potom će se proširiti i na ostala tržišta.
Pametna tehnologija očitavanja otiska prsta omogućit će vozaču da otključa automobil pa i da ga pokrene. Sve to moguće je uz pomoć biometričkog senzora na ručki vrata i još jednome čitaču pored upravljača.

Hyundai naglašava da su šanse da ova pametna tehnologija pogriješi i očita pogrešan otisak prsta 1 : 50.000. Zbog toga je Hyundaijeva nova tehnologija pet puta sigurnija od uobičajenih automobilskih ključeva, uključujući i ‘pametne ključeve’.

Hyundai će također koristi prednosti ove tehnologije pružanjem prilagođenog iskustva vožnje. Informacije o postavkama vozila i vožnje koje je vozač odabrao usklađivat će i sparivati s otiskom prsta. Sistem ima mogućnost brzog učenja i obrađivanja podataka o otiscima prstiju uz pomoć dinamičkog ažuriranja, što mu omogućava kontinuirano poboljšanje rada.

Najnovije

Sjećanje na 3.000 ubijenih u Višegradu: U Drinu spuštene ruže

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Višegrad i udruženja porodica nestalih "Višegrad 92" i "Žena – žrtva rata" danas je...