I dalje traje potraga za utopljenim muškarcem, momci koji su bili s njim od šoka ne znaju lokaciju

Preporučujemo

Potraga ronilaca za tijelom 28-godišnjaka koji se utopio u Mostarskom jezeru nakon što je skočio sa splava još uvijek traje i za sada nema nikakvih rezultata.
Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić za naš portal kaže da ronioci od jutarnjih sati neumorno pretražuju Mostarsko jezero ali još nemaju nikakvih tragova.

“Potraga je u toku i ronioci daju sve od sebe. Područje za traganje je dosta široko, pošto momci koji su bili s njim (unesrećenim mladićem) su u šoku i nisu uspjeli dati preciznu lokaciju, pa je to veliki problem. Voda u jezeru je pri dnu mutna, vidljivost je slaba a veliko je područje traganja, pa sve ide teže, tako da za sada nemamo nikakvih rezultata”, kazao je Marić za Klix.ba.

Traganje za unesrećenim mladićem, kako ističe se nastavlja, a na terenu su brojne spasilačke ekipe.

Podsjetimo da su slučaj Policijskoj stanici Sjever u Bijelom Polju kod Mostara jučer u 19:30 sati prijavili prijatelji utopljenog mladića koji su bili s njim na splavu.

Oni su kazali da je mladić skočio sa splava u jezero i nije izronio.

Najnovije

Džaferović u Pragu: Sazrela svijest da je približavanje EU način da se osnaži mir u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je da je samit Evropske političke zajednice u Pragu važan zbog...