I sarajevski prosvjetari planiraju da se vakcinišu u Srbiji

Preporučujemo

Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja u Sarajevu planira da prosvjetnim radnicima omogući u Srbiji vakcinaciju protiv koronavirusa.

Kao razlog za to su naveli zato što im kantonalna, kao i entitetska vlast nije omogućila vakcinaciju u Bosni i Hercegovini. Istakli su da će vakcinacija biti dobrovoljna, a da će odlazak u Srbiju pokušati organizovati na dva načina:

- -
  • “Da povjerenik (op. a. sindikalni) organizuje i iz sredstava podružnice plati autobuski, minibuski i/ili kombi prijevoz na osnovu fakture/računa pružaoca usluge;
  • Da povjerenik zajedno sa članovima Sindikata, koji posjeduje vlastite automobile, dogovori prijevoz u grupama od tri do pet osoba i iz sredstava podružnice vozačima refundira troškove prijevoza u iznosu od 50 do 75 KM, na osnovu fiskalnog računa i potvrde o prijemu prve, odnosno u iznosu od 100 od 150 KM ukoliko se refundacija vrši nakon dostavljanja potvrde o prijemu druge doze vakcine”.

Iz Sindikata su poručili da povjerenici imaju obavezu da, socijalnim dijalogom sa direktorom ustanove, osiguraju nesmetani radni proces i osiguraju podršku direktora ustanova.

Najnovije

Ambasada: Dodik griješi ako misli da će SAD stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...