I ovog vikenda obustava saobraćaja u KS zbog utrke

preporučujemo

Na takozvanoj servisnoj saobraćajnici kod punionice CNG plina u naselju Butile, sutra, 16. oktobra 2021. godine, od 10:45 do 12:00 sati, doći će privremene izmjene saobraćaja radi održavanja sportske manifestacije i sportsko-ekološke trke “Trčim-uživam-recikliram”.

-U tom terminu bit će potpuno obustavljen saobraćaj na dijelu navedene saobraćajnice – najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja KS koje je dalo saglasnost Udruženju “Dečki u plavom” iz Sarajeva za privremenu izmjenu režima saobraćaja radi održavanja ovog događaja.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja, kao i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce, dužan je vršiti organizator utrke, uz saglasnost MUP-a KS.

Podsjećamo, proteklog vikenda je zbog biciklističke utruke UCI Gran Fondo Wold Championship – Istočno Sarajevo – Sarajevo 2021″ izazvan saobraćajni kolaps u KS, jer je saobraćaj na brojnim cestama bio obustavljen.

Pročitajte:  Uprava policije MUP-a KS: Naš jedini i isključivi cilj jeste potpuno rasvjetljavanje ubistva naših kolega i privođenje izvršilaca i njihovih pomagača licu pravde

Najnovije

Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

Izjava Milorada Dodika za britanski Guardian da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o...