I u Širokom Brijegu veličaju Praljka, susret nije prekinut kao prije dvije godine

preporučujemo

Nakon što su jučer navijači Zrinjskog na utakmici m:tel Premijer lige BiH veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, danas su to isto učinili navijači Širokog Brijega.

Škripari su na svom dijelu tribine na ogradi do terena okačili zastavu s Praljkovim likom kako bi odali počast hrvatskom generalu koji je 29. novembra 2017. godine izvršio samoubistvo nakon što je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u BiH.

Podsjetimo, prije dvije godine slična stvar se desila na Pecari kada je su Škripari u prvom poluvremenu podigli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka uz transparent sa natpisom “Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvaćam, ‘časni’ sude”.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Široki Brijeg zbog “slučaja Praljak” sa 3.000 KM i zatvaranjem sjeverne tribine na tri utakmice.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...